Erol Mintaş’tan ‘Türkiye Film Festivali’ önerisi

New York (Rûdaw) – Türk Amerikan Toplumu tarafından düzenlenen 14’üncü New York Türk Film Festivali’nde Kürt yönetmen Erol Mintaş’ın “Klama Dayika Min” (Annemin Şarkısı)” filmi de gösterildi. Kürt yönetmen Mintaş, Türk Film Festivali’nin isminin “Türkiye Film Festivali” olarak değişmesini istedi.
DSC_0179

Turkish American Society tarafından her yıl düzenlenen New York Türk Film Festivali’nin 14’üncüsü kapsamında Kürt yönetmen Erol Mintaş’ın “Klama Dayika Min – Song of My Mother” (Annemin Şarkısı) filmi de gösterildi.

SVA sinema salonlarında gerçekleştirilen olan gösterime, festivalin ana sponsoru Amerika’nın en büyük yoğurt firması Chobani’nin sahibi Kürt işadamı Hamdi Ulukaya da filmi izleyenler arasında yer aldı.

song oof my mother  (4)

Çok sayıda kişinin izlediği film öncesi düzenlenen resepsiyona katılan Mintaş ve Ulukaya festival organizatörleri ve sinemaseverlerle bir süre ayaküstü görüşürken, filme Kürt ve Türk toplumun yanısıra Amerikalıların yoğun ilgi göstermesi dikkat çekti.

Bir Cumartesi annesinin hikâyesinin anlatıldığı filmin ardından gerçekleştirilen soru-cevap bölümüne Kürt Sorunu damgasını vurdu. Yönetmen Mintaş’a çok sayıda soru yöneltilirken, filmde geçen faili meçhul cinayetler ve bir Cumartesi Annesinin hikâyesi ile ilgili yorumlar ve sorular zaman zaman salonda tansiyonu yükseltirken, “Bir filme bu kadar çok şey yüklenmemeli” diyen Mintaş tansiyonu düşürdü.

DSC_0200 (3)

İsim değişikliği talebi

Rûdaw’a konuşan yönetmen Mintaş, filminin Boston Türk Film Festivali’nde de gösterilmesinin ardından New York’ta da gösterilmesinden duyduğu memnuniyeti anlattı. Türk Film Festivali’nin isim değişikliğinin “Türkiye Film Festivali” olarak değiştirilmesini falep eden Mintaş, “Kürt, Türk ve New Yorklu insanların benim filmimi birlikte izlemesi güzel bir şey. Reaksiyonlar da genel olarak insanların filmle kurduğu bağı gösterdiği için benim için iyi geçti diyebilirim” dedi.

Toplam 8 filmin gösterileceği festivalde diğer filmler ise şöyle: “Silsile”, “Köksüz”, “Balık”, “Kumun Tadı”, “Kusursuzlar”, “Unutursam Fısılda.”

DSC_0193

Sponsor Chobani

14’üncü New York Türk Film Festivali’nin ana sponsoru ise ABD’de son yılların en popüler ve çok kazanan markalarından biri olan Chobani yoğurt firmasının sahibi Kürt işadamı Hamdi Ulukaya. Ulukaya’nın sahibi olduğu Chobani firmasına bağlı Shepherd’s Gift Foundation (Çoban Armağanı Vakfı) geçtiğimiz yıllarda New York Kürt Film Festivali’ne de sponsor olmuştu. (Rûdaw)

ABD’li Kürt milyarderden jest!

http://rudaw.net/turkish/culture/300320152

One Comment Add yours

  1. Richard reiser says:

    Those’s that help the poor will be blessed.

    Liked by 1 person

Leave a comment