Helly Luv yine ortalığı kasıp kavuracak

Ergülen Toprak / New York

Los Angeles’ta yaşayan Amerikalı Kürt şarkıcı Helly Luv, geçen sene çıkış yaptığı “Risk it all – Her şeyi göze al” şarkısının ardından bu sene de “Revolution (Devrim)” adlı şarkısına çektiği kliple olay yaratacak. İlk klibinde peşmerge kıyafeti giyerek kalaşnikofla poz veren şarkıcı, yeni klibinde tank kullanıyor.

helly luv 2

Irak Kürdistan Bölgesi’nden Amerika’ya gelen ve Los Angeles’ta yaşayan Helly Luv, Amerika’nın müzik devlerinden G2 Music Group ile sözleşme imzaladıktan sonra geçen yıl ilk albümünü İngilizce olarak çıkarmıştı.

Sosyal medya hesaplarından yeni klibinin yayına hazır olduğunu duyuran ünlü şarkıcı, klibinin bir bölümünü youtube hesabından paylaştı.

Helly Luv, youtube hesabında “Revolotion” adlı şarkının klibini yayınlarken, klibin IŞİD’le sıcak savaşın olduğu bölgeye 2-3 km’lik mesafede çekildiğini kaydetti.

Klipte Helly Luv, yüksek topuklu ayakkabıları ile savaş alanında tank kullanıyor. Bir tank mermisinin üzerinde şarkının ismi olan “Revoltution” yazısı dikkati çekiyor. Albümün kapak resminde ise “Revolution” yazısının içindeki harflerden oluşan “love” ifadesi de kırmızı harflerle tersten yazılıyor.

İlk klibindeki gibi yine peşmerge kıyafeti giyen Helly Luv, bu kez savaş meydanında poşu ile yüzünü kapatıyor. Ünlü şarkıcı, klipte tank kullanıp IŞİD’i bombalıyor.

Sosyal medya hesaplarında paylaştığı klibi büyük ilgi gören Helly Luv, Facebook, Twitter ve Instagram hesaplarını aktif bir şekilde kullanıyor.

Soyal medyaya bir milyondan fazla takipçisi olan Luv’ın Twitter’daki takipçileri arasında ABD Başkanı Barack Obama da var.

İlk klibi Vivahiba’da yayınlandıktan sonra Türkiye’de uzun süre gündemde kalan Helly Luv, daha sonra Kürdistan Bölgesi Hükümeti tarafından büyük ilgi görmüş ve birçok resmi kutlamalarda sahne almıştı.

Bir kliple büyük bir şöhret yakalayan Helly Luv, MTV başta olmak üzere birçok uluslararası medya kuruluşuna konuk olmuştu.

İlk şarkısı FIFA 2014 Dünya Kupası albümüne de giren Helly Luv, ünlü Kürt yönetmen Bahman Ghobadi’nin bir filminde de oynadı.

Annesi de bir zamanlar Saddam’a karşı peşmerge olarak savaşan şarkıcı, her fırsatta peşmerge elbisesi giyerek, peşmerge birliklerini ziyaret ederek IŞİD’a karşı savaşan Kürt ordusuna hem yardım hem de moral desteği sunuyor.

Helly Luv, IŞİD savaşından kaçanların bulunduğu mülteci kamplarını da ziyaret ederek yardım götürmüştü.

Ünlü şarkıcı IŞİD tarafından ölüm tehditleri de almıştı.

Küçük yaşta ailesi ile Finlandiya’ya göç eden Helly Luv’ın hayatındaki dönüm noktası, 18 yaşında gittiği Los Angeles G2 Music Group ile tanışması ile başlamıştı.

Helly Luv’ın ilk klibi yalnıza youtube’da 4 milyona yakın izlendi.

Önceki haberler:

Amerika’da yaşayan Kürt kızı Helly Luv’dan ortalığı kasıp kavuracak klip

http://vivahiba.com/article/show/amerikada-yasayan…

Kürt şarkıcı Brezilya 2014 Dünya Kupası Albümünde

http://vivahiba.com/article/show/kurt-sarkici-brez…

One Comment Add yours

  1. Mert says:

    Yaşa kürt kızı yaşa 💝

    Like

Leave a comment